Fotocredit:

Klimakamp koster

23. juni 2018

Vi har ikke råd til å kun benytte oss av de billigste klimatiltakene

Kommentar til Ebba Boye 20 juni 2018

 

Ja – det kan jeg være enig i – men hvorfor ikke gjøre begge deler.

Jeg har gjentatte ganger forsøkt å få i gang en diskusjon om solenergi på private boliger eventuelt kombinert med andre energiformer som jordvarme, vind mm til bruk lokalt i lokale nett.

Dette fungerer – teknologien er kjent – men vi savner politisk vilje og noen som fronter dette politisk.

Det er helt stille……….

Vi kan konservativt beregnet produsere 5 ganger Oslo kommunes forbruk i året på våre tak. Dette er konservativt beregnet. Men vi trenger noe høyere stimulanser fra staten gjennom ENOVA enn det vi har i dag for å få fart på en slik utvikling.

Jeg tror folk flest er mer opptatt av klima og miljø enn det politikerne tror. De frykter velgerflukt – hvis engasjementet blir for høyt og at det kan føre til noen upopulære tiltak…

For eksempel kommer ikke cruiseturistene til Norge for å oppleve et tåkebelte av CO2 i våre fjorder. De er villige til å betale mer for et rent miljø- det er jo derfor folk kommer til Norge. Ren natur.

Så ett tiltak er krystallklart – forby tungoljedrivstoff i skipsfarten. Dette burde tas opp i EU. Dette ville virkelig sette fart på reduksjonen av CO2! Det koster vel heller ikke mer enn politisk mot. Kall Jagland tilbake. Her kreves det vilje og mot – ikke unnlaten skap og passivitet.

Solenergi og lokalt produsert energi gir gode løsninger i dag. Så ka i h…..som man sier i nord Norge nøler vi etter. Sett i gang!

Ta det norske folk med på en energidugnad slik at vi kan produsere opptil 50’% av vår energi selv i våre hus og hytter.

Da får vi energi til å lade bilen og mye mer. Energien forsvinner heller ikke som svinn i transport over nettet – men brukes der og da.

Det mangler ikke på løsninger – men politisk mot !

Trond G. Hansen

Cand Oecon og pensjonist

selvstendig næringsdrivende

Medlem i MDG