Et inkluderende Agder

 

 

Fremtiden for Agder blomstrer, nå som en rekke grønne og bærekraftige industrier kommer til regionen vår. Når nye arbeidsplasser kommer på plass i Åmli, Arendal, Grimstad, blant andre kommuner, så må lokal- og fylkespolitikere jobbe sammen for et medmenneskelig og inkluderende samfunn. Et samfunn der byer og bygder tilrettelegger for alle mennesker, med alle slags funksjonsvariasjoner, etnisitet og legning.

Vi i De Grønne ønsker i hele regionen vår å jobbe for at personer med funksjons variasjoner får sine rettigheter ivaretatt i tråd med CRPD, blant annet at de selv skal kunne bestemme hvor de skal bo. Inkludering og mangfold er grunnleggende viktig for oss i MDG. Miljøpartiet De Grønne stiftet sitt funkisnettverk 21.mars i år, som skal sette funkispolitiske saker på dagsorden, internt og eksternt. Nettverket skal jobbe flittig for at grønne folkevalgte som kommer inn i kommunestyrer og fylkesting skal ta opp funkispolitiske saker som bidrar for et varmere og inkluderende samfunn for alle, for alltid!

I Agder ønsker MDG å gi norsk tegnspråk større plass i det offentlige rom. Vi vil også jobbe for at det finnes nok handicap-parkeringsplasser på institusjonene fylket har ansvar for, og sette av ressurser slik at eksisterende fylkeskommunale bygg og infrastruktur (f.eks. ladestasjoner) kan bli universelt utformet. De Grønne ønsker å jobbe for at kulturtilbud gjøres tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne, både når det gjelder universell utforming og ledsagerbevis for dem som trenger personlig assistanse for å delta.

Arendal MDG ønsker å jobbe for å sikre universell utforming av kommunale bygg, nettsider, tjenester og arrangementer. Vi anerkjenner diskrimineringen og utfordringene som personer med funksjons variasjoner kan møte i det daglige, der vi ønsker å utvide hjemmetjenesten og se på muligheten for å tilpasse denne tjenesten til arbeidsføre og unge brukere av hjemmetjenesten. Utvide HC-plasser og oppmykning av hvem som kan få HC-kort og vi vil sikre reell tilgang på BPA. Vi ønsker å reforhandle avtalene om tilrettelagt skoletransport, slik at de er mer presise og gir elever med funksjonsvariasjoner et verdig tilbud som ikke innskrenker skole- og behandlingstilbud.

I all vår samfunnsbygging må vi ha med dette perspektivet som inkluderer ulike mennesker. Først da blir Agder en god region for alle. Det vil vi i De Grønne bidra til.

 

Jens Aldo Carrizo-Nilsen

Ordførerkandidat for Arendal MDG

5.kandidat for Agder MDG

Styremedlem i Grønt funkis nettverk